Η ετικέτα του Οινοποιείου Χατζηδάκη που "έκλεψε" τις εντυπώσεις στο Festavico της Ιταλίας

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη "ταξίδεψε" στην Ιταλία για 3 ημέρες απόλυτης Γαστρονομίας και ηφαιστειογενών κρασιών.

οινοποιείο χατζηδάκη

Σε ένα μοναδικό γεγονός υπό άρωμα και γεύση ιταλίας βρέθηκε ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Σαντορίνης. Ο λόγος για το Οινοποιείο Χατζηδάκη το οποίο ταξίδεψε από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου σε ένα μικρό χωριό κοντά στη Νάπολη, εν ονόματι Vico Equense όπου πραγματοποιήθηκαν τρεις ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες Γαστρονομίας. 

Η εν λόγω διοργάνωση γνωστή ως "FESTAVICO”  είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και στο κρασί με εξαιρετικά masterclasses, talk shows και φυσικα γευσιγνωσίες. Ο Ιδρυτής και επικεφαλής της ή αλλιώς η κινητήριος μοχλός της διοργάνωσης είναι ο Chef με 2 αστέρια Michelin, Gennaro Esposito του εστιατορίου "Torre del Saracino”. 

Φέτος όπως και κάθε χρόνο άλλωστε προσκάλεσε 50 διακεκριμένους Σεφ με αστέρια Michelin, από κάθε σημείο της Ιταλίας οι οποίοι μαγείρεψαν για μία φιλανθρωπική εκδήλωση. Φυσικά εκτός από σεφ στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι επικεφαλείς sommeliers τους με το "πάντρεμα" φαγητού και κρασιού να εκτοξεύεται και να προσφέρει μία άκρως βιωματικά γαστρονομική εμπειρία. 

Festavico Ιταλία

Το "FESTAVICO” έκλεισε με την κύρια εκδήλωση την τελευταία βραδιά της 12ης Ιουνίου, όταν ο καθένας από τους 50 Σεφ μαγείρεψαν κατά μήκος του λιμανιού της πόλης από ένα πιάτο  ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να τα δοκιμάζουν και να τα απολαμβάνουν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των πιάτων αυτών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εδώ και μία δεκαετία, η συγκεκριμένη εκδήλωση προσελκύει το ενδιαφέρον και την προσοχή όλο και περισσότερων επαγγελματιών του χώρου αλλά και του κοινού με το αποτέλεσμα να είναι φυσικά η συγκέντρωση περισσότερων κεφαλαίων που προορίζονται αποκλειστικά για να βοηθήσουν φιλανθρωπικούς συλλόγους. 

Τι παρακολούθησε το κοινό στο "FESTAVICO" - Το κρασί του Οινοποιείου Χατζηδάκη που έκλεψε εντυπώσεις

To κρασί δεν θα μπορούσε να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση με τους τρεις Ιταλούς Master of Wine, Gabriele Gorrelli, Andrea Lonardi και Pietro Russo να πραγματοποιούν εκκρηκτικά masterclasses που άφησαν όλους με το στόμα ανοιχτό. 

Σε αυτή την οινική ενότητα και συνθήκη, ήταν μεγάλη τιμή για το Οινοποιείο Χατζηδάκη καθώς στη θεματική για τα ηφαιστειακά κρασιά επιλέχθηκε η ετικέτα ΠΟΠ Σαντορίνη "Σκυτάλη" εσοδείας 2020.

Το Οινοποιείο της Σαντορίνης εκπροσωπήθηκε από τη Στέλλα Χατζηδάκη και την Βοηθό Οινολόγου, Νεκταρία Βλάχου οι οποίες είχαν την ευκαρία να παρουσιάσουν ολιστικά την δουλειά τους καθώς και να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την Σαντορίνη του κρασιού, το αυθεντικό και μοναδικό terroir και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού σε μία τέτοια εκδήλωση υψηλής Γαστρονομίας στην οποία παρευρεύθηκαν κορυφαίοι Δημοσιογράφοι της Ιταλίας.

Οινοποιείο Χατζηδάκη

Η Στέλλα Χατζηδάκη είπε...Festa a Vico

Στην εν λόγω γιορτή για την Γαστρονομία, η Στέλλα Χατζηδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά:  "Σε μία μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας, νιώσαμε τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων της, με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή η οποία διοργανώνεται ετησίως, έχοντας την επιμέλεια του εμπνευστή της, του διακεκριμένου, Gennaro Esposito, 2 Michelin Star Chef.

Ένα τριήμερο γεμάτο εξαιρετικό φαγητό, κρασί, masterclasses και συνεντεύξεις που μας τοποθέτησαν αμέσως στην κουζίνα ενός Ιταλικού εστιατορίου και στον αμπελώνα και το κελάρι Οινοποιείων από διάφορα σημεία του κόσμου. 

Την πρώτη ημέρα, ανάμεσα σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε το masterclass των τριών Ιταλών Master of Wine, Gabriele Gorelli, Andrea Lonardi και Pietro Russo με θέμα "Σύγχρονα κρασιά από γηραιούς αμπελώνες". Τη δεύτερη ημέρα στο masterclass με θέμα "Ηφαιστειακά κρασιά" με τους Master of Wine Andrea Lonardi και Pietro Russo, είχε συμμετοχή το Οινοποιείο Χατζηδάκη με το ΠΟΠ Σαντορίνη Σκυτάλη εσοδείας 2020. Η Νεκταρία Βλάχου (Βοηθός Οινολόγου) κι εγώ, εκπροσωπήσαμε το Οινοποιείο μας.

Όσον αφορά την τρίτη και τελευταία μέρα ζήσαμε την εμπειρία μίας μεγάλης γιορτής, δοκιμάσαμε ίσως την πιο νόστιμη πίτσα της ζωής μας!  Στον πάγκο των συνεργατών μας, της "Vino e Design”, ανάμεσα σε οινοποιεία που αποτελούν μέρος του portfolio της, σερβίραμε το Αηδάνι εσοδείας 2021, το Santorini Familia εσοδείας 2022 και το Νυχτέρι εσοδείας 2020 στους επισκέπτες. Και όλα αυτά με φόντο την απίθανη θέα της παραθαλάσσιας περιοχής του Vico Equense και της εξαιρετικής ενέργειας που αποπνέει ως μέρος" 

Οινοποείο Χατζηδάκη

Τα Οινοποιεία, τα κρασιά και τα ηφαιστειογενή εδάφή από Ιταλία και όχι μόνο

Στο "FESTAVICO" που αποτελεί έναν σημαντικό γαστρονομικό θεσμό εδώ και πολλά χρόνια συμμετείχαν οινοποιοί από Ιταλία αλλά και από άλλες χώρες αναφορικά με την ενότητα κρασί και ηφαιστειογενή εδάφη. 

Πιο συγκεκριμένα οι συμμετοχές ήταν,  Villa Dora, Lacryma Christi Vesuvio "Vigna del Vulcano "2008, Ιταλία, Cantine Astroni, Falanghina dei Campi Flegrei "Vigna Astroni"
2019, Ιταλία, Vigne Di Mare Caravaglio, Malvasia Verticale 2020, Ιταλία, Pietradolce, Etna Rosso Santo Spirito 2020, Ιταλία, Adega do Vulcao,"Pé do Monte" 2020 , Πορτογαλία, νησιά Πίκο, νησιωτικό σύμπλεγμα των Αζορών, Πορτογαλία, Inama, Soave "| Palchi" 2021, Ιταλία, Hatzidakis Winery, PDO Santorini Skitali 2020, Ελλάδα, Santa Maria La Nave,  Millesulmare 2020m, Ιταλία, Suertes del Marqués,  Listan Blanco Vidonia 2022, Τενερίφη, Κανάρια Νησιά, Ισπανία, Duca di Salaparuta,  Lavico Rosso 2021, Ιταλία. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.